El Blog d'en Max i en Sammy

El Blog d'en Max i en Sammy

jueves, 15 de enero de 2015

tècnica del mur

Hola seguidors! Avui us presento la Tècnica del mur, una estratègia que podem fer servir per treballar l'autoestima de joves i grans i per fer-nos adonar de la forma que tenim els pares de parlar als adolescents. Ara bé, en què consisteix? 

Aquesta tècnica la vaig proposar per primer cop a una família molt especial que tinc a consulta. La pregunta que vaig plantejar als pares va ser, som conscients del missatge que transmetem a l'altre en funció de la nostra postura corporal? Mirem la imatge d'en Dani: imaginem-nos que el nostre interlocutor està davant nostre, però entre nosaltres hi ha un mur de pedra que ens separa. Aquest mur ens arriba a l'alçada del nas aproximadament, de tal manera que només arribem a veure-li els ulls. 

tècnica del mur
La mare d'en Dani, la Sara, està situada a l'altre banda del mur imaginari i necessita que el seu missatge arribi a l'adolescent. Intentar comunicar amb una postura corporal encongida, amb el cap baix i reafirmant constantment les pròpies paraules, denota un missatge que en realitat no arriba, ja que quedem amagats darrera el mur. Ara bé, si volem que l'altre ens escolti i ens respecti, cal que el allò que transmetem, es digui amb una postura corporal alçada, amb les espatlles tirades cap enrere, l'esquena recta i el cap alt. Com si volguéssim fer-nos veure a l'altre costat del mur. 
Les paraules ben dites i amb respecte sempre tenen bona rebuda, però aquest missatge, per tal que arribi a l'altre, s'ha d'acompanyar amb seguretat i valia personal. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario