El Blog d'en Max i en Sammy

El Blog d'en Max i en Sammy

martes, 15 de diciembre de 2015

Consumisme nadalenc

Durant el mes de desembre, els carrers s'omplen de llums i ens envaeix la necessitat de comprar i regalar.
consumisme nadalenc


Ara a més, ens han incorporat el Black Friday americà amb la intenció de llençar al mercat ofertes en molts productes. Comprem i gastem. Els comerços obren en dies festius per aprofitar la època de vendes, però la pregunta és: comprem més del que és necessari?

Falta poc més d'una setmana perquè arribi Nadal però les taules ja fa dies que estan plenes de neules, bombons i torrons. A la nevera no falta la millor carn i exquisits congelats. A l'armari roba festiva i brillant per celebrar el cap d'any i que no falti beguda per a tothom.

Ens permetem els excessos perquè toca? Com creiem que reben els nens i nenes aquests missatges? Vindran dies de molts regals, les famílies han fet racó per aconseguir el somriure dels més petits. Aleshores, cal tant? Cal tanta anticipació? Tanta bogeria?

Siguem conscients que som nosaltres els primers que ens deixem enganyar per missatges consumistes i després no entenem perquè els nens d'avui en dia no es conformen amb el que tenen i s'avorreixen molt aviat del que demanen. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario