El Blog d'en Max i en Sammy

El Blog d'en Max i en Sammy

jueves, 19 de febrero de 2015

sammyconsell
Pares i professionals aquí us deixo un Sammyconsell:

Una manera pràctica de treballar les pautes donades en el post publicat avui: "Llàgrimes de cocodril", és ensenyant als nens la taula de la Nora que us presento.

llàgrimes de cocodril
Com utilitzem aquest material? Es tracta d'ensenyar-li als nens i nenes que hi ha coses que és normal que els facin plorar, però en canvi hi ha d'altres que les poden demanar de forma molt vàlida sense necessitat de deixar anar cap llàgrima.

Podeu buscar imatges o escriure les coses que ells us diguin i col·locar-ho a la columna corresponent:

- Quan algun cop t'has caigut i t'has fet mal, plores?
- Si algú et tira dels cabells i et fa mal, plores?
- Quan has tingut molta febre i t'ha fet molt mal el cap, algun cop has plorat?

En totes aquestes preguntes el nen identifica que són fets o situacions que el poden portar a plorar per expressar que no es troba bé. En canvi aquestes preguntes si les alternem amb altres com:

- Quan vols un caramel i la mare o el pare et diu que és l'hora de sopar, cal que ploris?
- Quan estas mirant la tele i et diem que és hora d'anar a dormir, fa falta plorar?


2 comentarios:

  1. Bona tarda! Us acabo de conéixer a través de la Maria de Calaix de Sastre, he donat una volteta pel vostre blog i m'encanta! Trobo especialment encertada aquest tipus d'entrada, no gaire llarga i amb un consell o tècnica senzill d'aplicar... Ja teniu una seguidora més. Ànims i molta força!

    ResponderEliminar
  2. Moltíssimes gràcies Joana pel teu comentari i els teus ànims. Ens entusiasma saber que la nostre labor té tant bona acollida i per això seguirem creant noves entrades que ajudin a entre tots fer-nos millors. Una abraçada

    ResponderEliminar