El Blog d'en Max i en Sammy

El Blog d'en Max i en Sammy

viernes, 10 de abril de 2015

Un to de veu adequat

Bon dia amics!

Us recordeu del post de l'Efecte escalada? Doncs avui us volem explicar un truc per tal de fer servir un to de veu adequat quan hem de contestar a alguna cosa que no ens agrada.

Posem un exemple:
A classe de gimnàs hi ha un company, l'Eric, que es riu d'en Max perquè aquest no corre tant com els seus companys a futbol i no el vol a l'equip. Quan en Max es posa a la fila per jugar amb els seus amics, l'Eric l'empaita i li diu que marxi a jugar amb les nenes, perquè allà fa nosa.

Immediatament a un comentari negatiu, que ens ofèn i ens senta malament, la nostre reacció és que agafem aire i alcem la veu. Aquesta forma que tenim d'actuar tant habitual, moltes vegades ens comporta un problema ja que l'altre persona s'excusa dels seus actes dient que nosaltres hem cridat primer. Com evitem aquesta situació?

exercici respiració
Abans de contestar al comentari ofensiu de l'Eric, en Max:

1. Agafa poc a poc aire pel nas, com si tractés d'inflar un globus que te a la panxa.
2. Ha agafat tot l'aire que pot i el globus ha arribat al seu màxim.
3. Deixa poc a poc anar l'aire per la boca, com si el globus anés eliminant tot l'aire que té.
4. Ha desinflat tot l'aire que tenia dins i el globus ha quedat buit.
Ara és el moment de contestar! Com és el nostre to de veu un cop hem tret l'aire?


Aquest exercici és a l'inici poc automàtic i ens hem d'entrenar abans de fer-lo servir, Però si aprenem a fer-ho de forma automàtica, ens adonarem que podem contestar a comentaris ofensius de forma adequada. El to de veu que surt després d'haver-nos relaxat és baix i tranquil. En Max en aquest moment estaria preparat per dir: "Mira Eric, potser no sóc tant bo com tu jugant a futbol, però no deixaré de jugar perquè a tu no t'agradi."

Pares i nens, animeu-vos a provar-ho!


No hay comentarios:

Publicar un comentario