El Blog d'en Max i en Sammy

El Blog d'en Max i en Sammy

jueves, 5 de febrero de 2015

Recordeu el Monstre de la por? Doncs avui us presentem al segon monstre dels nens i nenes: El Monstre de la ràbia
monstre de la ràbia

Aquesta vinyeta la podem treballar juntament amb la darrera que vam penjar d'en Max, referent a l'autocontrol de la ira. Podem explicar als nens com la ràbia s'apodera d'ells i com més s'enfaden, aconsegueixen assemblar-se al temut monstre de la ràbia. I com hem de controlar-nos per no arribar a la última fase de transformació? Posant un STOP als nostres pensaments. Quan comencem a notar que estem enfadats i podem arribar a estar furiosos, cal que ens aturem i pensem si val la pena aquests sentiments que ens estan invaïnt. 
Podem explicar als nens que hi ha coses que ens poden sentar malament i és normal que ens poguem enfadar en alguna ocasió. Però cal tenir cura ja que quan ens enfadem, podem passar per tres fases:

Fase 1 ENUIG: en aquesta primera etapa de la rabia, podem expressar què ens ha molestat i què necessitem per a trobar-nos millor. 
Fase 2 RÀBIA: si no aconseguim dir com ens sentim, la ràbia creix i si no possem un STOP, podem acabar dient coses de les que més tard ens arrepentirem.
Fase 3 FÚRIA: en aquest moment la nostra ràbia s'ha convertit en fúria i en aquesta etapa existeix descontrol sobre nosaltres mateixos, tant que és quan podem arribar a insultar i pegar. Sempre que arribem aquí ens trobarem segur amb un càstig que no volem. 

Esperem que aquestes estratègies us ajudin a tractar amb els vostres fills les rabietes i els enfados, ja que moltes vegades no saben per què els hi passa i moltes vegades també no saben com controlar i regular les seves emocions. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario