El Blog d'en Max i en Sammy

El Blog d'en Max i en Sammy

lunes, 26 de enero de 2015

Reflexions sobre l’autoestima, una qüestió de plantes

un café amb en sammyAvui al blog estrenem “Un cafè amb en Sammy”, un espai de reflexió on totes les vostres opinions són ben rebudes.
I per inaugurar-nos, hem convidat a una gran amiga i seguidora nostre: ella és la Maria Camarero, autora del blog Calaix de Sastre, logopeda i mestre deducació especial.


Sammy: Maria avui magradaria reflexionar sobre un tema molt important, lautoestima. Potser pensaràs que no té res a veure i entenc que les persones són molt més complicades que les plantes, tots dos són éssers vius, però ben diferents. Ara bé, algun cop thas parat a pensar que hi ha persones que actuen com a flors i altres que actuen com abelles? 
Mexplico:

Les persones flor, serien aquelles qui segreguen energia pròpia. Gent que té la capacitat dentregar-se als altres de manera voluntària i gratuïta, que procuren en primer lloc el benestar de laltre abans que el propi. Però què passa? Que com no tots som flors, en el nostre dia a dia ens topem amb gent que és abella i es dedica bàsicament a recollir lenergia de les flors.


La flor al principi es sent enormement agraïda de que la vinguin a veure i es sent feliç, tant, que sense adonar-se, entrega tota lenergia que està al seu abast. Quan es queda sense forces per a ella mateixa, necessita uns dies per poder recuperar-se. I quina casualitat que les abelles no van a les flors tristes, no els interessa perquè no els aporten res i fins que la flor no aixeca cap i torna a estar oberta, les abelles no tornen a acudir. Crec que hi ha persones que donen més del que poden arribar a donar i no són conscients que tots hem daprendre a ser una mica egoistes, fins que no tenim prou energia per a nosaltres mateixos, no podem permetrens regalar energia als altres. Què opines Maria?

Maria: Bé Sammy, voldria agraÏr abans que res a la Sonia i al Javier aquesta proposta màgica i genial que porten de cap. M’encanta poder formar part d’això i fer-ho amb professionals i persones excel·lents.
Cafès, estones i abraçades em van fer arribar a la conclusió que et faré a continuació. Estic absolutament d’acord amb tu Sammy i per això et faré una reflexió d’una planta en concret, les “cintes”.
Les cintes és una planta que dóna “fills” constantment. Quan se sent bé i forta, i té energia, es dedica a treure “petits brots” d’ella mateixa, que segueix alimentant amb tota la seva força. Les cintes, si tenen les condicions correctes i òptimes per a elles mateixes, treuen i treuen.
Treurien fins quedar-se seques. Aquí éstà el tema. De petita, al pati de casa en tenia moltes; sempre veia al pare tallar-li les petites “branquetes” que li broten, i que acaben donant els petits “fills”. No ho entenia. No entenia per què li tallava, a mi m’agradava! El pare em va explicar doncs, que la planta s’anava degradant i quedant seca per alimentar i donar fills constantment. Després de la seva explicació i de la meva cara d’al·lucinació, vam arribar a un acord: Si la planta treia 8 o 10 “fills”, li deixaríem un parell o tres. D’aquesta manera, la “mare” planta, lluiria ferma, brillant i forta, i seria capaç d’alimentar correctament als petits. 

El que extreiem d’això, i de la teva reflexió Sammy, és que les persones cal que siguem obertes, és fantàstic que vibrem i ens emocionem quan els altres s’apropen a nosaltres. Però alerta! Una planta mare, ha d’estar molt sana i molt forta, per poder donar bona “saba” a les plantes petites. És per això que cal primer que un mateix estigui fort i se senti molt ple d’energia per donar.
CUIDA, I DEIXA’T CUIDAR. 


Ara us toca a vosaltres seguidors, què en penseu?




No hay comentarios:

Publicar un comentario