El Blog d'en Max i en Sammy

El Blog d'en Max i en Sammy

domingo, 4 de enero de 2015

La il·lusió en les diferents edats

la il·lusió del nadal

Les nostres il·lusions i creences van variant al llarg dels anys i davant la pregunta: fins quan els nens i nenes han de creure? És quelcom molt relatiu i individual, ja que cadascú pot sentir o creure allò que desitgi.

- Fins els 6 anys d'edat: moment de creença molt intensa en què els nens i nenes senten les dates de Nadal com a quelcom especial que passa un cop cada any. El Caga Tió, el Pare Noel, els Reis Mags porten regals a aquells nens i nenes que han estat bons minyons durant tot l'any. I tot i que sovint ho oblidin, durant el mes de desembre és quan més bondat fan per tal que siguin perdonats i puguin rebre sota els arbres tots aquells regals que tant ansien. Els moments d'espera i descoberta es viuen amb suprema alegria, crits i sorpresa.

- Dels 6 als 8 anys d'edat: moment de creença progressiva i és en aquesta etapa quan els nens es plantegen dubtes i qüestionen si el que creuen és real o no. En aquesta edat els pares sovint els comenten que el Pare Noel és molt vellet i delega en els pares de cada casa la seva feina per ajudar-lo a arribar a tot arreu i així cap nen ni nena es quedi sense regals. Hi ha webs que ofereixen la possibilitat que el Pare Noel els escrigui des de Laponia: http://www.papanoel.fi/la-carta-de-papa-noel/ i rebre una carta dedicada exclusivament per a ells, és quelcom que de ben segur no els deixa indiferents.

- Dels 8 anys endavant: moment d'il·lusions compartides a través dels ulls dels petits de la casa o de la familia. En aquesta edat es gaudeix més de les trobades familiars per tal de poder compartir els jocs rebuts i estrenar-los amb els altres. Segurament molts nens i nenes en aquesta etapa demanen tablets i consoles, però com ja vaig comentar en el post dels Jocs de taula, és important pensar en els jocs cooperatius de tal manera que la família pugui tenir estones per estar amb ells. 

Més enllà del consumisme, el Nadal és un trencar de la rutina que permet als pares dedicar temps per a estar amb els fills i aquesta és la més gran de les il·lusions que compartim a cada edat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario