El Blog d'en Max i en Sammy

El Blog d'en Max i en Sammy

martes, 30 de diciembre de 2014

un mòbil per nadal

El post d'avui va dedicat a tots els adolescents que han demanat un mòbil aquest Nadal, a aquells qui encara tenen l'esperança que el mòbil caigui el dia de Reis i especialment a en Carlos, qui m'ha ajudat a inspirar-me en aquesta entrada.

Els pares em diuen: "És adequat regalar amb 10 anys un mòbil per Nadal? Es que tots els seus companys en tenen un, excepte ell i un parell de la classe". 
I la meva resposta ha estat " I per a què necessita el teu fill un mòbil?".

Potser no és que el necessiti, sinò que avui en dia utilitzem el mòbil per a tot i anem amb el mòbil a tot arreu. Un mòbil no equival a un dispositiu per fer trucades, això ha quedat obsolet, avui en dia el mòbil és una finestra de comunicació i informació constant. Els adolescents creen grups on parlen de les coses que passen a l'escola i fora de l'escola. Alguns em comenten que és una forma de comunicar els deures i que tots estiguin assabentats, però hi ha molt més que aquest simple fet. Els nens l'utilitzen com a consola, com a portal a internet directe i immediat i a part parlen amb els amics. I quin perill té això? Per una banda l'aïllament que crea i d'una altre banda, oferim a aquests nens la possibilitat de provocar, encobrir o patir burles contínues a companys que queden marcades amb missatges, fotos o videos. I l'assatjament via mòbil està també penalitzat per llei, tot i que molts nois i noies pensin que és quelcom de caire inofensiu o simples bromes. 


sammyconsell
Pares us recomano que el fet de regalar un mòbil sigui realment una necessitat i no un caprici. Quan un nen o nena comença l'Institut, ha de fer viatges sol de casa a l'escola o ha de prendre la decisió de quedar-se una hora més a la biblioteca, pot usar el mòbil per comunicar tot això als pares, en aquest aspecte sí té una finalitat, però per a què vol un mòbil un nen de Primària que els pares l'acompanyen fins a porta de l'escola i el recullen puntuals a la sortida?

No hay comentarios:

Publicar un comentario